Vzdržljiv, visoko zmogljiv in modularen

Tesvolt hranilniki električne energije ustrezajo najvišjim standardom

Serija a

Mednarodno priznani in večkrat nagrajeni Tesvolt hranilniki električne energije serije A imajo osupljivo dolgo življenjsko dobo in prilagodljivo razširljivost.

Kombinacija prizmatičnih visokozmogljivih baterijskih celic Samsung SDI in edinstvenega ABO sistema za upravljanje baterije (Active Battery Optimizer) ponuja največjo zmogljivost shranjevanja brez izgube učinkovitosti tudi po letih delovanja.

Posebej konzervativno uravnoteženje baterijskih celic brez izgub zagotavlja 98 % učinkovitost in življenjsko dobo 30 let ali do več kot 11.000 ciklov pri določenih pogojih. Kapaciteto hranilnika je vedno možno naknadno povečati, saj modularnost omogoča vgradnjo dodatnih baterijskih modulov brez izgube učinkovitosti.

Odkrijte dolgotrajno delovanje, ki je dovolj prilagodljivo, da ustreže vsem vaših potrebam.

Prednosti serije A

Prednosti
Ključne komponente

Kvalitetna sestava

Sestava
Aktivni optimizator baterije (ABO)

V hranilnikih električne energije serije A je vsak baterijski modul opremljen z ABO, ki spremlja ter nadzoruje polnjenje in praznjenje vsake posamezne baterijske celice prek zmogljivega aktivnega uravnoteženja. To poveča učinkovitost, podaljša življenjsko dobo vsake baterijske celice in iz vsakega modula pridobi največjo zmogljivost.

Baterijska celica

Tesvolt baterijski modul sestoji iz prizmatičnih litij-ionskih NMC (nikel-mangan-kobalt) baterijskih celic proizvajalca Samsung SDI, ki jih odlikuje visoka energijska gostota, izstopajoča učinkovitost, stabilnost, varnost in dolga življenjska doba s čimer se uvrščajo med najkvalitetnejše baterijske celice na trgu.

Baterijski modul 14S

Baterijski modul 14S sestoji iz 14 zaporedno vezanih Samsung SDI baterijskih celic in dveh visokonapetostnih stičnih polov. Modul je zaščiten s kompaktnim plastičnim ohišjem, ki ga ščiti pred morebitnimi mehanskimi poškodbami. Integriran ABO neposredno nadzoruje in avtomatsko upravlja stanje napolnjenosti baterijskih celic s čimer je zagotovljena 98 % učinkovitost.

Aktivna procesna enota (APU)

Aktivna procesna enota (APU) je jedrna enota hranilnika električne energije. Njena primarna funkcija je varovanje celotnega hranilnika, ločeno na nivoju baterijskih celic in modulov, ter predstavlja integralni del internega sistema upravljanja z energijo. Omogoča komunikacijo z drugimi ključnimi komponentami v hranilniku in nadzoruje stanje baterijskih celic in modulov.

Omara/zabojnik

Omara ali zabojnik varuje baterijski sistem pred mehanskimi poškodbami, zabojnik pa tudi pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Robustno kovinsko ohišje omare ali zabojnika ščiti vse visokotehnološke komponente, omogoča pa tudi aktivno in pasivno hlajenje.

Batmon

Delovanje sistema Tesvolt hranilnikov električne energije je možno neprekinjeno spremljati in nadzorovati s programsko rešitvijo za nadzor baterij BatMon. Slednja v grafični obliki prikazuje status obratovanja na nivoju celotnega sistema, baterijskih modulov in vsake posamezne celice. BatMon omogoča tudi prikaz trenutne napetosti, stanje iztrošenosti (SoH) in stanje napolnjenosti (SoC).

Komunikacija in monitoring

Upravljanje z energijo

 Inovativni TESVOLT sistem upravljanja z energijo omogoča spremljanje, nadzorovanje in upravljanje vseh energetskih tokov ter kreiranje in izvajanje individualnih protokolov obratovanja, prilagojenih različnim energetskim potrebam.

Tesvolt upravljavec energije

TESVOLT Energy Manager je centralna enota v sistemu upravljanja z energijo. Omogoča priključitev in nadzor vseh elementov znotraj interne električne instalacije (generatorji, porabniki in hranilniki), hkrati pa beleži vse pomembne podatke in optimizira pretok električne energije.

myTESWORLD portal

Portal myTESWORLD, do katerega dostopamo preko spleta, ponuja široko paleto funkcij za spremljanje in nadzor energetskih tokov (nadzorna plošča v realnem času, pregled porabe in proizvodnje električne energije, podrobna razčlenitev porabe in proizvodnje, energijska bilanca, zgodovina merilnih podatkov, periodična poročila).

Mednarodno priznani in večkrat nagrajeni

Modeli serije A

Izdelki

TS 48 V

Visoka fleksibilnost
TS 48 V je visoko prilagodljiv hranilnik električne energije in je z njim možno zadostiti najširšemu spektru potreb različnih uporabnikov. Optimalno ga je mogoče prilagoditi vsaki uporabi tako v omrežju kot zunaj njega, s svojo življenjsko dobo do 30 let ali do več kot 11.000 ciklov pri določenih pogojih pa zagotavlja varnost in ekonomsko upravičenost naložbe . Modularna struktura omogoča preprosto zamenjavo posameznih baterijskih modulov, zmogljivost pa je mogoče razširiti tudi po letih uporabe.
  • Možnost nadgradnje kapacitete z inkrementi po 4,8 kWh.
  • Tri različne dimenzije omar.
  • Optimiziran za uporabo z razsmerniki SMA Sunny Island.
  • Fleksibilna konfiguracija in možnost nadgradnje kapacitete tudi po več letih uporabe.
  • Življenjska doba 30 let oz.do več kot 11.000 ciklov pri določenih pogojih.
  • Stopnja polnjenja/praznjenja 1C.
  • Baterijske celice z najvišjo stopnjo varnosti.

Katera je prava rešitev
za vaše podjetje?