Ko se zmogljivost sreča z ekonomsko učinkovitostjo

Napredni Tesvolt hranilniki električne energije nove generacije

Serija e

Tesvolt hranilniki električne energije serije E imajo najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno. To je mogoče zaradi uporabe najnovejše generacije prizmatičnih litij-ionskih baterijskih celic Samsung SDI v kombinaciji z DBO sistemom za upravljanje baterije (Dynamix Battery Optimizer).

Zaradi 35 % višje energijske gostote na baterijski modul in učinkovitega uravnoteženja celic, vključno z aktivnim hlajenjem baterijskih celic z rekuperacijo energije, imajo hranilniki serije E nizke obratovalne stroške na kWh, kar se odraža v nižji lastni ceni shranjevanja električne energije (LCOS).

Odkrijte impresivno zmogljivost z majhnimi prostorskimi zahtevami za namestitev.

Prednosti serije E

Prednosti
Ključne komponente

Kvalitetna sestava

Sestava
Dinamični optimizator baterije (DBO)

V hranilnikih električne energije serije E je vsak baterijski modul opremljen z DBO, ki temelji na uravnoteženju upora. Ventilator baterijskega modula je integriran v balansirani sistem za izboljšanje učinkovitosti baterijskih celic. Baterijski modul in celice se aktivno hladijo in s tem se celice ohranjajo na enaki napetostni ravni. Zmanjšanje toplotne obremenitve poveča življenjsko dobo baterijskih celic.

Baterijska celica

Tesvolt baterijski modul sestoji iz prizmatičnih litij-ionskih NMC (nikel-mangan-kobalt) baterijskih celic proizvajalca Samsung SDI, ki jih odlikuje visoka energijska gostota, izstopajoča učinkovitost, stabilnost, varnost in dolga življenjska doba s čimer se uvrščajo med najkvalitetnejše baterijske celice na trgu.

Baterijski modul 22S

Baterijski modul 22S sestoji iz 22 zaporedno vezanih Samsung SDI baterijskih celic in dveh visokonapetostnih stičnih polov. Modul je zaščiten s plastičnim ohišjem, ki ga ščiti pred morebitnimi mehanskimi poškodbami. Integriran DBO neposredno nadzoruje in avtomatsko upravlja stanje napolnjenosti baterijskih celic s čimer je zagotovljena 98 % učinkovitost.

Aktivna procesna enota (APU)

Aktivna procesna enota (APU) je jedrna enota hranilnika električne energije. Njena primarna funkcija je varovanje celotnega hranilnika, ločeno na nivoju baterijskih celic in modulov, ter predstavlja integralni del internega sistema upravljanja z energijo. Omogoča komunikacijo z drugimi ključnimi komponentami v hranilniku in nadzoruje stanje baterijskih celic in modulov.

Omara/zabojnik

Omara ali zabojnik varuje baterijski sistem pred mehanskimi poškodbami, zabojnik pa tudi pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Robustno kovinsko ohišje omare ali zabojnika ščiti vse visokotehnološke komponente, omogoča pa tudi aktivno in pasivno hlajenje.

Batmon

Delovanje sistema Tesvolt hranilnikov električne energije je možno neprekinjeno spremljati in nadzorovati s programsko rešitvijo za nadzor baterij BatMon. Slednja v grafični obliki prikazuje status obratovanja na nivoju celotnega sistema, baterijskih modulov in vsake posamezne celice. BatMon omogoča tudi prikaz trenutne napetosti, stanje iztrošenosti (SoH) in stanje napolnjenosti (SoC).

Komunikacija in monitoring

Upravljanje z energijo

 Inovativni TESVOLT sistem upravljanja z energijo omogoča spremljanje, nadzorovanje in upravljanje vseh energetskih tokov ter kreiranje in izvajanje individualnih protokolov obratovanja, prilagojenih različnim energetskim potrebam.

Tesvolt upravljavec energije

TESVOLT Energy Manager je centralna enota v sistemu upravljanja z energijo. Omogoča priključitev in nadzor vseh elementov znotraj interne električne instalacije (generatorji, porabniki in hranilniki), hkrati pa beleži vse pomembne podatke in optimizira pretok električne energije.

myTESWORLD portal

Portal myTESWORLD, do katerega dostopamo preko spleta, ponuja široko paleto funkcij za spremljanje in nadzor energetskih tokov (nadzorna plošča v realnem času, pregled porabe in proizvodnje električne energije, podrobna razčlenitev porabe in proizvodnje, energijska bilanca, zgodovina merilnih podatkov, periodična poročila).

Najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno

Modeli serije E

Izdelki

TS HV 30-80 E

Baterijski hranilniki TS HV 30-80 E postavljajo nov standard neodvisne oskrbe z energijo za industrijo, trgovino in kmetijstvo. Namenjeni so neprekinjeni uporabi v industrijskem, komercialnem in kmetijskem sektorju. Ne glede na to, ali želite povečati lastno porabo ali zmanjšati največjo konično obremenitev, hranilnik s svojo napredno in stroškovno optimizirano zasnovo zagotavlja neprimerljivo ekonomičnost brez žrtvovanja kakovosti ali zmogljivosti.
 • Na voljo so v treh različicah z različnimi energijskimi kapacitetami: 32 kWh, 56 kWh in 80 kWh.
 • 10-letno garancijo na celoten sistem in 10-letno garancijo na njegovo delovanje.
 • Izbira optimalnega sistema za upravljanje: SMA ennexOS ali Tesvolt Energy Manager.
 • Globina praznjenja (DoD) 100 %.
 • 35 % višja energijska gostota baterijskih celic.
 • Zaradi kompaktne zasnove zavzamejo malo prostora.
 • Hitrost praznjenja/polnjenje do 1C.

TS-I HV 80/100 E

Baterijska hranilnika električne energije TS-I HV 80/100 E z vgrajenim modularnim razsmernikom TESVOLT in inovativnim sistemom upravljanja z energijo ima impresivne zmogljivosti in majhne prostorske zahteve za namestitev. S svojimi izstopajočimi tehničnimi značilnostmi se uvršča med najboljše v svojem razredu in se uporablja v industrijskem sektorju ter pri komercialnih in končnih uporabnikih za različne namene. Podobno navdušuje njegova visoka energijska gostota, njegova napredna tehnologija pa lahko prispeva k stabilnejšemu obratovanju elektroenergetskega sistema, kar ga uvršča med vodilne izdelke na trgu baterijskih hranilnikov.
 • Širok spekter možnosti uporabe.
 • Vključuje integriran modularni razsmernik Tesvolt.
 • Vključuje sistem upravljanja s centralno enoto Tesvolt Energy Manager.
 • Oddaljen nadzor in upravljanje preko portala myTESWORLD.
 • Globina praznjenja (DoD) 100 %.
 • 35 % višja energijska gostota baterijskih celic.
 • Majhne prostorske zahteve za namestitev.

TPS-E

Baterijski hranilnik električne energije TPS-E je optimiziran za zahtevnejše industrijske in komercialne uporabnike. Zaradi visoke energijske gostote posameznega baterijskega modula, učinkovitega koncepta ekološkega hlajenja baterijskih celic z rekuperacijo energije, kontenjerske zasnove, nizkih stroškov obratovanja, vzdrževanja in servisiranja ter naprednega nadzornega sistema je primeren za industrijske in komercialne projekte večjega obsega.
 • Prilagojen za sistemske storitve za distribucijo in prenosni sistem ter industrijske aplikacije.
 • Prilagojen za ekstremne temperaturne razmere (temperaturno območje: od 25 °C do 50 °C).
 • Globina praznjenja (DoD) 100 %.
 • 35 % višja energijska gostota baterijskih celic.
 • Napetostni nivo do 1300 V DC.
 • Funkcionalnost avtomatskega mehkega zagona.
 • Visoka stopnja odpornosti proti okvaram nadrejenih/podrejenih sistemov.
 • Oddaljen nadzor in upravljanje.
 • Tri različne dimenzije kontejnerjev.
 • Majhne prostorske zahteve za namestitev.

Katera je prava rešitev
za vaše podjetje?